вівторок, 12 жовтня 2021 р.

З Україною в серці

     


14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас у цей день відзначається День Українського козацтва та День захисників України. Це свято – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців у боротьбі проти численних ворогів, які в ХV-ХVІІ століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

Про українське козацтво, Запорізьку Січ уже написано і сказано багато. Упродовж кількох століть триває дискусія щодо історії його зародження й розвитку. Актуальним залишається успадкування українською нацією, насамперед її молодим поколінням, волелюбного духу наших предків, виховання гордості за славетні здобутки нашої історії. Ми українці й повинні перш за все пам’ятати: хто ми, звідкіля наші корені.

Напередодні свята бібліотекарі ЗОШ №9 підготували книжкову виставку «З Україною в серці». На цій виставці представлені видання, які висвітлюють найважливіші події, пов’язані з історією українського козацтва. У книгах розповідається про українських гетьманів – видатних державних і політичних діячів, талановитих дипломатів, які були носіями ідеї незалежної самостійної української держави.

Сподіваємось, що запропоновані видання не залишать байдужими тих, хто хоче збагатити знання з історії українського козацтва, оскільки відродження козацтва стало невід’ємною частиною розвитку незалежної України.


Немає коментарів:

Дописати коментар