середу, 22 вересня 2021 р.

Першокласники знайомляться з бібліотекою

 



Першокласники ЗОШ#9 продовжують знайомитися з бібліотекою.

Учні завітали до книжкового королівства, ознайомилися з правилами користування книгою, бібліотекою, погортали сторінки ексклюзивних видань, сфотографувались у дивовижному книгосховищі.







Бібліокоучинг "Ти в бібліотеці"

 

Відкрити для себе шкільну бібліотеку заново запропонували бібліотекарі учням 5Г класу (класний керівник Литвин Д.В.). Діти згадали, що таке бібліотека, пройшлися її відділами, познайомилися з новими надходженнями літератури для учнів 5-6 класів. Як і першокласників, здивувало учнів 5Г класу велике книгосховище, як у Гаррі Поттера. 

Сучасні технології допомогли п'ятикласникам завітати на блог бібліотеки ЗОШ#9 та познайомитися з основними правилами поводження з навчальною літературою. Бо старанні учні завжди дбають про свої підручники.












понеділок, 20 вересня 2021 р.

ШКІЛЬНИЙ ПІДРУЧНИК: правила користування

Правила користування фондом навчальної літератури розроблено у відповідності з Законом України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Положенням про бібліотеку загальноосвітнього навчального закладу», «Положенням про мережу освітянських бібліотек Міністерства освіти і науки України та академії педагогічних наук України», «Інструкцією про порядок доставки, комплектування та облік навчальної літератури», «Типовими правилами користування в Україні».

  1. Учні 1-11 класів зобов’язані бережливо ставитися до підручників і нести за них відповідальність.
  2.  При одержанні підручників з бібліотеки учень повинен їх переглянути і про виявлені пошкодження та дефекти повідомити бібліотекаря, який зобов’язаний зробити на підручнику відповідну позначку. В іншому разі відповідальність за виявлені у книгах дефекти несе користувач.
  3.  Якщо підручник має незначні пошкодження, учень повинен сам відремонтувати його.
  4.  Учень, який втратив або зіпсував підручник, повинен повернути до бібліотеки такий же підручник, або замінити його аналогічним, визнаним бібліотекою рівноцінним за змістом і вартістю. Розмір пошкодження й відшкодування визначається бібліотекою.
  5.  За втрату або псування учнем підручників з фонду бібліотеки відповідальність несуть його батьки.
  6. Учень, який порушує Правила користування фондом навчальної літератури, позбавляється права користуватися бібліотекою на той термін, поки не буде здійснена заміна пошкодженого чи загубленого підручника.
  7.  Підручники, одержані з фонду бібліотеки, користувач повинен повертати в установлені терміни. У разі порушення термінів користувач позбавляється права на отримання документів та користування бібліотекою. 

Бережи шкільні підручники!!!

вівторок, 7 вересня 2021 р.

Річниця визволення Донбасу

  Визволенню Донбасу від німецько-фашистських загарбників присвячений огляд літератури, який представлений в бібліотеці ЗОШ#9. 

  У запропонованих книгах розміщені дуже цінні матеріали, бо вони допомагають учням уявити, якою ціною боронили Донбас наші воїни.

  Ми, сучасники, схиляємо голови перед памяттю тих, хто захищав нашу рідну землю, наближаючи день перемоги.