середу, 19 травня 2021 р.

Що читати влітку за програмою

     Літні канікули дарують багато вільного часу для розвитку, розваг і відпочинку. Літо - це найкраща пора для читання! Саме влітку у кожного є можливість поринути у захопливий світ книги, відкрити для себе нових героїв, познайомитися з творчістю нових письменників, і найголовніше - отримати справжню насолоду від читання!

Література на літо для учнів 5-11 класів
Обов'язково порівняйте зі списком, який вам дав учитель.























вівторок, 18 травня 2021 р.

ТЕСТ. 24 травня – День слов’янської писемності і культури

 


     Щорічно 24 травня всі слов’янські країни вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. За різними джерелами видатні візантійські просвітителі дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності, перекладаючи церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє, відкриваючи при церквах школи. Вони також упорядкували слов’янський алфавіт, заклали основу для подальшого удосконалення кирилиці, якою як національним алфавітом сьогодні користуються понад 250 млн. людей і яка стала третім офіційним алфавітом Європейського Союзу після латини і грецького письма.

     Утверджуймо імідж високоосвіченої української нації та плекаймо неоціненний скарб – нашу мову. Адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства.


четвер, 13 травня 2021 р.

15 травня - День Європи

 

Сьогодні відбувається наближення України до країн Європи. Сучасна зовнішня політика України спрямована на зміцнення та розширення зв'язків із західними державами світу, на вступ до Євросоюзу.

Саме тому бібліотекарі ЗОШ 9 створили книжкову виставку "15 травня - День Європи. Болгарія", у якій розповіли учням про одну з країн.

вівторок, 11 травня 2021 р.

Скоро здавати підручники ! ?

 


Шановні класні керівники, 

батьки, учні!

Близиться кінець навчального року. Ми закликаємо вас подбати про підручники.

Графік поверення навчальної літератури буде опубліковано пізніше.

                

середу, 5 травня 2021 р.

ТЕСТ до Дня матері

В Україні у 2021 році День матері відзначається 9 травня. Пропонуємо нашим читачам цікаву вікторину-тест на знання віршів, народних і авторських пісень, присвячених найдорожчій людині у світі.
 Щоб пройти тест перейдіть за посиланням: 

https://mamabook.com.ua/onlinetest/test-do-dnya-materi-yak-dobre-vi-znaete-ukrainski-tvori-y-pisni-pro-materiv/

9 травня - День перемоги!

 


Ви тільки уявіть!

Якщо кожного з 27 мільйонів загиблих у Другій світовій війні вшанувати хвилиною мовчання – світ замовкне більш ніж на 50 років…

Якщо всі загиблі пройдуть парадом пам’яті  - ця колона йтиме майже 19 діб…

Таке не можна забувати!

Тому бібліотекарі ЗОШ 9 пропонують вашій увазі книжкову виставку-пам’ять «Тих днів не змеркне слава».

вівторок, 4 травня 2021 р.

Фото-флешмоб до Дня вишиванки

 20 травня 2021року оголошено Всеукраїнський фото-флешмоб до Дня вишиванки для освітянських бібліотек «Одягни вишиванку Україно моя». Наша ЗОШ№9 не залишилась осторонь і залюбки приєдналася до акції.