понеділок, 31 жовтня 2022 р.

Бібліо-консалтинг для батьків

 ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Всі знають, що читати книги корисно.

І ми, бібліотекарі ЗОШ №9,

нагадуємо Вам

9 причин робити це

разом зі своїми дітьми.




четвер, 6 жовтня 2022 р.

Книголюб Олександр Гаврош

Книголюб Олександр Гаврош
Блокнот та ручка з ним завжди, бо він любить занотовувати все, що бачить та що його вражає. #Олександр_Гаврош – журналіст за фахом. Писати повісті та романи став несподівано для самого себе: «Якось воно само почалося. Абсолютно несподівано для я мене. Раптом написалося і все», –– згадує письменник. Це був, мабуть, поклик душі.
Як зізнається сам письменник, драматург, поет – він живе книгами. Читати Олександр навчився дуже рано і книжка назавжди ввійшла в його життя. У шкільному віці він навіть по дорозі додому з бібліотеки починав читати книжки, так йому було цікаво. У восьмому класі став писати вірші і зрозумів, що має літературні здібності. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, факультет журналістики.
Олександр спробував свій письменницький талант у різних жанрах, з- під його пера ввійшли детективи та пригодницькі повісті, казки, поезія, п’єси та історичні дослідження. Він постійно експериментує, йому цікаво попрацювати у різних напрямках літератури. «Для мене література, як алхімія» - зізнається автор. Тому має велику кількість публікацій у пресі та понад 40 авторських книжок. Його твори суттєво відрізняються від творів інших письменників. Вони стислі, в них мало описів. Для нього головне – написати цікаву історію.
Саме завдяки Олександру Гаврошу читачі дізналися про Івана Фірцака та легендарного розбійника Пинтю. Письменник популяризує народних героїв, про яких майже всі забули. Олександр переконаний, що для дитячого твору необхідні яскраві герої та цікаві пригоди.
Саме таким героєм став #Іван_Сила. Письменник створив казку з життя реальної людини, силача Івана Фірцика. Його твір «#Неймовірні_пригоди_Івана_Сили» сьогодні входить до шкільної програми і трагічна історія життя сильної людини стала відома кожному українському школяру. До речі, цей твір письменник писав довгих десять років.
Олександр Гаврош цікавиться історією і прискіпливо досліджує те, про що збирається писати. Він отримує задоволення від збору інформації та її опрацювання. Любить писати зранку, коли ніхто та ніщо не відволікає. Він не дивиться телевізор, йому більш подобається дослідницька робота, в яку він поринає з головою. Він справжній дослідник, тому цікаво читати його твори про відомих людей, таких як Августін Волошин, Адальберт Ерделі, Олександр Духнович.
Він займається перекладами і казка «#Снігова_королева» у перекладі українською Олександра Гавроша йде на сцені Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру.
Письменник народився і живе в Ужгороді, дуже любить своє рідне місто і вважає його найпривабливішим. Олександр Гаврош має безліч літературних нагород, він неодноразовий переможець конкурсу «Коронація слова». Пан Олександр у постійному творчому процесі і головні нагороди в нього ще попереду.

середу, 5 жовтня 2022 р.

Перемога у фотоконкурсі "Бібліолюб"

Вдячні всім учасникам міського фотоконкурсу «Бібліолюб📚🌟», який проводили Центральна міська бібліотека імені Т.Г.Шевченка до Всеукраїнського дня бібліотек. Ми вітаємо наших переможців!!!👏
🎉ІІІ місце - Янжула Анастасія (6-А, класний керівник Дикало Т.М.)
🎉ІІ місце - Коношенко Єлизавета (7-В, класний керівник Кіра Г.Б.)
🎉І місце - Ємець Анастасія (11-Б, класний керівник Школьна Л.Г.) 
Так тримати! Пишаємося вами👍🏻👍🏻👍🏻

https://www.facebook.com/100014171866845/videos/621414959656822/

вівторок, 4 жовтня 2022 р.

"Шукай краси, добра шукай"

#Фестиваль_Шукай_краси_добра2022
Завідувач бібліотеки ЗОШ #9 Позднякова Олена Георгіївна стала учасником І (відбіркового) етапу обласного фестивалю «Шукай краси, добра шукай» присвяченому 300-річчю від Дня народження Григорія Сковороди, у номінації «Виставка творчих робіт «Сковорода - АРТ»».
Ми бажаємо Олені Георгіївні - перемоги!✨✨✨

Смайл-опитування "Бібліотека - це"

📚30 ВЕРЕСНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК📚
Представники шкільного  «Самоврядування» ЗОШ #9 провели між 1-11 класами СМАЙЛ-опитування на тему: «Бібліотека - це?». Учні разом зі своїми класними керівниками надсилали оригінальні речення та відповідні смайлики. Дякуємо кожному класу за участь у даній акції!😊👍🏻👍🏻