понеділок, 20 грудня 2021 р.

Конкурс "Читай-пиши 2022"


Шановні учасники конкурсу 
"Читай-пиши 2022"!
Щоб ознайомитися з роботами переможців минулого року, перейдіть за посиланням (тисніть на малюнок нижче) та в меню оберіть "Кращі рецензії".


Тим, хто вже  точно вирішив приймати участь у конкурсі, ми пропонуємо оновити в пам’яті план написання відгуку.

ЯК ПИСАТИ ВІДГУК
НА ХУДОЖНЮ КНИГУ
  • Починати твір доцільно словами: "Я дуже люблю читати...", або "Не так давно я прочитав...", "Мені порекомендував товариш прочитати книгу..."
  • Назва та автор книги.
  • Розкрити тему та головну думку твору. Написати де і коли відбуваються події.
  • Хто головні герої? Чи сподобалися тобі їхні характери, вчинки? Чому?
  • Який уривок твору справив на тебе враження (сподобався, запам’ятався і чому?
  • Чи сприяли розумінню книги ілюстрації?
  • Загальне враження від книги, чи порекомендуєш прочитати її товаришу?
Успіхів вам у творчості!

понеділок, 13 грудня 2021 р.

"Шкільний квартал" 19/2021

 


    Черговий випуск шкільної газети присвячено дивовижній учительській професії, шкільним будням, черговим перемогам та творчості учнів нашої школи.











пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

"Шкільний квартал" 18/2021


   Які новинки шкільного життя? У яких конкурсах ми перемогли? Чого досягли? Про наші захоплення та думки - про все знає шкільна газета "Шкільний квартал".









четвер, 9 грудня 2021 р.

Міжнародний день прав людини

 

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини. Започаткувала його Генеральна Асамблея ООН 1950 року на честь прийняття Декларації прав людини. В цей день проводиться пленарне засідання ООН і всесвітня організація відзначає тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод, а Норвезький Нобелівський комітет в Осло вручає 10 грудня Нобелівську нагороду миру.

У цей день ми, бібліотекарі ЗОШ №9, приєднуємося до цієї ініціативи і бажаємо всім нам розуму і мудрості. Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх! Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків.

Книжкова виставка «Азбука прав дитини» допоможе школярам краще дослідити це питання.

Бібліотечний урок для 8-класників

 

"Читати - це модно і корисно".  Саме в цьому впевнилися учні 8-х класів, відвідавши бібліотечний урок. Бібліотекарі ЗОШ#9 дали дітям декілька порад, які повернуть у них звичку систематично читати книги.