вівторок, 11 січня 2022 р.

"Шкільний квартал" 21/2022

Цей номер шкільної газети про переможців предметних олімпіад та обласних конкурсів, про шкільні будні і спортивні змагання, про молодих краєзнавців, ноутбуки кожному вчителю, підсумки рейду-перевірки стану підручників.










 

середу, 5 січня 2022 р.

"Шкільний квартал" 20/2022

 


Цей випуск шкільної газети присвячено нашим досягненням, перемогам у міських та обласних конкурсах, спортивним змаганням та творчим здобуткам.










вівторок, 4 січня 2022 р.

Як вести ЧЩ


    На літні канікули вчителі часто дають список літератури, рекомендований до прочитання. Зберегти у пам’яті ключові моменти історії, запам’ятати імена героїв допоможе конспектування короткого сюжету. Згодом у школі при підготовці до ЗНО така пам’ятка стане незамінним помічником.
    Щоб ці пам’ятки були впоряддковані і їх можна було легко знайти - треба завести "Читацький щоденник".

5 важливих плюсів ЧЩ:

  •       ЧЩ навчає дітей робити аналіз твору, короткі висновки із прочитаного. Саме ці навички вважаються базовими для успішної самоосвіти.
  •       Читацький щоденник здорово допомагає в осмисленні творів і вкладених у них автором думок. Це складна функція людського мислення, яка формує вміння самостійно складати глибокі думки з тих чи інших питань. Тому вона теж потребує тренування.
  •       Читацький щоденник - це свого роду шпаргалка, яка допоможе учневі згадати весь прочитаний матеріал.
  •       Вивчаючи твори, записуючи короткий зміст в читацький щоденник, дитина тренує і навички письма. Зміст прочитаного запам'ятовується в рази краще, коли пишеш текст від руки, думаєш про рішення головного героя, вирізняєш думки, які сподобалися.
  •       Також тренується пам'ять, адже записуючи імена головних героїв та автора, різні дати, зміст тексту, дитина краще запам'ятовує .
Як оформити та вести ЧЩ читай далі👇

або можна спробувати такий формат:

Цей аркуш потрібно роздрукувати, заповнити і створити теку.

Перегляньте відео, в яких міститься інформація про те, як можна оформлювати та вести ЧЩ.







Якщо у вас залишились питання - ласкаво просимо до бібліотеки!